onsdag 22 augusti 2012

Konstig dag

Idag har det varit en konstig dag. Anledningen till det är inskolning på förskolan. Nu har vi kommit så långt i inskolningen att vi lämnar Alex och sen åker hem. Så nu idag när jag stänger så har Daniel och jag varit själva hemma och det hör verkligen inte till vanligheterna. Det händer ju att man är själv hemma för att den andre har tagit med sig Alex, men detta var en upplevelse av gammal karaktär och det jag främst har reflekterat över är hur mycket man har gjort här hemma och samtidigt hunnit med att vila och så är det tyst. Men allra mest saknar jag ju Plutt eftersom jag ska jobba ikväll och imorgon kväll så på fredag träffar jag Alex ordenligt nästa gång. Men det är bara nu under inskolningen som det blir så här. För sen kommer han ju vara hemma lite på dagen med mig när jag stänger.

Men vi har ialf lyckats märka alla Alex kläder och så har jag bläddrat igenom det senaste numret av 101 nya idéer som jag fick häromdagen. Lite idéer fick jag som jag med som med lite tur kommer bli förverkligade.

Igår hämtade jag ut HM-paketet och vid en närmre titt var det inte så mycket kläder till mig utan mest till Alex. Under en väldigt lång tid har det varit riktigt uselt utbud på pojkkläder i strl 86 och uppåt, men nu fanns det en hel del snyggt i färgglada färger. Förut var det antingen superhjältar (vilket jag gillar, men jag vill inte bara ha sådana om det inte är Star wars) eller skitfula kläder. Så nu har Alex en ny garderob. Men det var svårt att veta vilken storlek man skull köpa. Han har 92 nu och en del börjar bli korta, medan andra är för stora och nu när vi har slutat med tygblöjor så ramlar ju byxorna ner eftersom den lille killen är smal och lång (som jag var i yngre dagar). Men det finns ju alltid karuscha (gummiband).

Nä nu ska jag göra ett sista ryck innan det är dags att fixa mat och sen jobba. Och ja det fick bli bildlöst för jag "orkade" inte ta några inspirerande bilder.

So say we all

2 kommentarer:

  1. MÄRK ALLA KLÄDER VÄLDIGT NOGA!!! SÄRSKILT MÖSSOR OCH VANTAR sen när den tiden kommer. Ja det måste stå med stora bokstäver för det går inte att hålla koll på alla barns alla kläder...

    Har testat blöjorna 1 gång. 1 med bra resultat. 1 läckte massor och den sista gjorde han en rejäl hög i som inte riktigt fick plats i blöjan. Ska tvätta dem och prova igen.

    SvaraRadera
  2. Jag fick riktigt mycket gjort när jag var ensam hemma under inskolningen. Vad snabbt man glömt hur mycket tid man hade innan man fick barn :)
    Ha en trevlig helg, kram

    SvaraRadera