söndag 12 augusti 2012

Astrid Lindgrens värld

Igår styrde vi kosan mot Vimmerby för att gå på Astrid Lindgrens värld och om sanningen ska fram så var det mera för min skull vi åkte än för Alex. Sen att vi hade fribiljetter från Daniels jobb gjorde ju inte saken sämre.


Här är Alex inne i Bullerbyhusen och att gå in i ett litet hus med små möbler var en riktig hit, han blev jätteledsen varenda gång man skulle gå vidare.
 

Här spanar han in Stadshotellet i småstaden
 

Litet hus igen och helst skulle han öppna och stänga dörr, inte helt lätt när det kom andra barn
 

Madicken
 

Daniel spanar in smedjan i Mattisborgen
 

Funderar lite
 

Rutschkanan hos Karlsson på taket var riktigt kul
 

Hos Emil och slipar knivar
 

Här går Alex mellan dasset och snickarboan
 

Daniel hos Nils Karlsson pyssling. Därinne tyckte Alex det var riktigt skoj att springa uppe i sängen, det fastnade tyvärr inte på kort.
 

Rida på en häst som åkte fram och tillbaka var också en hit. Även fast Alex var lite liten för Astrids värld så hade han riktigt roligt. Showerna hoppade vi över eftersom Alex inte hade något större tålamod till dem, men en Pippi-show lyckades vi titta på. Och bortsett från att Alex blev tvärarg när vi skulle lämna ett litet hus så var han en ängel hela dagen och framförallt i bilen, han var vaken hela vägen dit och helt otroligt hela vägen hem. Han hade visserligen sovit en timme på dan, men vi var övertygade om att han skulle däcka hem och det hade han nog gjort om vi inte hade stannat och ätit efter 4 mil.

Idag blir det inte mycket gjort, hade ett litet ryck imorse och plockade undan lite saker, men det rycket höll inte i sig länge. Men jag hänger inte läpp för det.

So say we all

2 kommentarer:

  1. Underbara bilder, det bara lyser lycka i Alex ögon!

    SvaraRadera
  2. Verkar som ni hade en riktigt bra dag! Vi funderar också på att åka dit, men det får nog bli nästa sommar :)

    SvaraRadera