torsdag 22 mars 2012

Vår

Idag har det varit vår ute på riktigt och det firades med att rensa i rabatten och det var riktigt skönt att vara ute och min söta assistent hade jag självklart med mig ut. Lite krokusar hade tittat upp ute i rabatten också och påskliljorna är på gång. Till hösten ska jag gräva ner mera lökar som kommer upp tidigt på våren.


Det här med plattor på gräsmattan var kanon med en liten kille som inte är alltför van att gå utomhus än. Hade han bara gått på gräsmatta hade det nog varit en hel del gnäll kan jag tro och det gnället kom ändå på slutet innan vi gick in. Den ganska hittills tomma rabatten är mitt största ångestmoment just nu. För några år sen när jag grävde ur för den så håll på och fixade runt huset efter dräneringen och på kortsidan mot gräsmattan växte det en massa "buskar" med blåa blommor som skulle vara perenna var det någon som sa och perenna var de, lite för mycket, de blev skitstora och spred sig för mycket för min lilla rabatt så hösten 2010 grävdes de bort och hela sommaren som var har jag hållit på och penslat roundup på bladen som kommer upp för att de ska dö och inte dör de, kanske minskar. Men de finns kvar. Därav denna ångest. I somras ville jag börja få ordning och sätta dit lite andra perenner men ville inte eftersom ogräset var kvar. I år blir det nya blommor ialf, jag får väl rensa ihjäl mig och pensla roundup innan jag sätter dit det nya.

Idag har vi storhandlat och innan handlingen blev det en sväng in på Plantagen för att köpa lite fröer och lökar som ska ner lite senare i vår. Jag vill att vi ska vara i maj nu så jag kan komma igång på riktigt ute. Nu är det bara en lång fet väntan. Men med lite tur kanske jag kan plantera om lite paprika snart. Så länge får jag njuta av vinet jag dricker just nu eftersom jag jobbar kväll hela helgen och att vina på jobbet är det nog ingen som uppskattar.

Sen har jag fått igenom att vi ska köpa en robotklippare, det var inte så svårt, bara att kika vad jag skulle få på skatten och sen lägga till jämställdhetsbonusen och helt plötsligt hade vi pengar att finansiera en robotklippare. Däremot har jag lovat Daniel hade fixa i trädgården två timmar i veckan som det tar att klippa gräset och det är lätt gjort för mycket kan man göra med en busig unge om inte annat får jag väl binda fast honom nånstans.

Live long and prosper

2 kommentarer:

  1. Nej, det där med att föda för tidigt är inte min grej verkar det som ;)
    Vad mysigt det ser ut med trädgårdsfix!

    SvaraRadera