måndag 12 mars 2012

Tårta

Idag har jag slagit på riktigt stort, för första gången i mitt liv har jag gjort en tårta från grunden. Förut har jag köpt färdigbotten och sen smetat/kladdat ihop en tårta. Men nu har jag bakat på riktigt.Tårtbottnen är en chokladrulltårta som jag har delat på och lagt på varandra, mellan dem är det chokladmousse som jag har gjort själv, men den blev inte så moussig tyckte jag, men jag har knappt ätit mousse så den kanske blev bra. Överdraget är sockerpasta som jag har kokat ihop och det var lätt men ändå inte. Med facit i hand skulle jag ha mindre florsocker, men det stod i receptet att det skulle vara 1kg och jag hade i kanske 800g och pastan blev väldigt torr. Men då vet jag till nästa gång. Pusslet är gjort med hjälp av en pepparkaksform och rosen har jag gjort med Tessans instruktioner, den blev dock inte så bra men det är ju den första rosen jag har gjort och med torr sockerpasta var det inte helt lätt heller.

Varför tårta på en måndag? Jo vi ska hälsa på Daniels föräldrar som varit i Indien i tre veckor och då passar det bra att ha med en tårta och förhoppningsvis går den att äta också.

Live long and prosper

5 kommentarer:

 1. Gilla mycket!!! :) Häftigt med pusselbitar!

  Har aldrig gjort egen sockerpasta, måste se till att göra det nån gång. Däremot har jag gjort MMF = Marschmallowpaste och det var både lätt och gott.

  SvaraRadera
 2. Fin tårta =) Vad duktig du är !! Kram Carola

  SvaraRadera
 3. Tårtan ser riktigt smaskig ut. Ha en trevlig kväll!

  SvaraRadera
 4. Vad fin den var, hoppas att den smakade! :)

  SvaraRadera