onsdag 20 juni 2012

Trädgårdsrapport

Nu var det ett tag sen som jag uppdaterade om trädgården och det skyller jag på vädret rakt upp och ner för det har inte hänt mycket ute. Men det börjar på. Idag tänkte jag fokusera på blomdelen. Kanske inte den roligaste men jag måste binda upp sockerärtorna innan jag kan visa upp dem.


Assistenten var med som vanligt med vattenslangen och när jag försökte ta lite vatten blev det ett jävla liv. Jag tror han kommer bli diktator när han blir stor. På riktigt.
 

Jag köpte Dahlia-lökar i våras och satte ner i olika krukor, denna är den enda som har tagit sig, de andra tokvägrar att ta sig.
 

Pionerna blommar för fullt nu och de är så fina och luktar gudomligt gott. Så i år har jag faktiskt tagit in pioner, dock bara en hittills, men fler lär det nog bli. Dock så blommar de ju inte hela sommaren.
 


Det fick bli lite pioner på framsidan också. Förut hade jag rhododendron i dessa små zinkkrukor och de passade faktiskt bättre. Men nu var jag pionsugen.

Igår jobbade jag igen och faktum var att det var riktigt skönt att komma iväg att jobba. Mest för att Alex har de här två veckorna varit rätt så gnällig och klängig och det har inte varit mycket som varit bra. Så nervsammanbrott har det varit nära till flera gånger, speciellt när man skulle städa och planera inför en fest också.

Jag har fått ett till ångestprojekt, nu är det en klänning som Alex har fläckat ner och alla fläckar försvann inte i tvätten. Det är så surt när det blir så på kläder som man använt en gång. Har jag haft klädesplagget i några år så bryr jag mig inte så mycket. Men denna klänning satt bra och jag såg inte alltför preggo ut i den. Men jag ska kämpa vidare med den, vi köpte vinsten eller något liknande som ska vara bra till fläckar så jag ska gå loss med den någon dag.

Live long and prosper

3 kommentarer:

 1. Så gröna fingrar du har, Madde!

  SvaraRadera
 2. Härligt med pioner! Jag väntar fortfarande på mina. Köpte nya sorter förra året dessutom och nu väntar man ju på att få se hur det blir i blom :)
  Jag har inget direkt pyssel som jag tänkt göra, men kan ju alltid hitta på nåt... Så jag kommer gärna på söndag!

  SvaraRadera
 3. Mina/dina pioner blommar fortfarande vackert på mitt vardagsrumsbord, luktar gott gör de också :0)

  SvaraRadera