söndag 22 april 2012

Tårtkalas

Då var dagens kalas över och massa fika och tårta gick det ner i magen och ännu mera blev kvar. Eftersom jag inte är den som går och drar på saker (okej där ljög jag en hel del) men jag är sjukt sugen på att visa er tårtorna som jag har slavat med och riktig goda blev de också. Först ut är en chokladtårta med egengjord hallonmousse, plus i kanten är att hallonen är egenplockade fast i somras.


Prinsesstårtan var faktiskt roligast att göra och den blev jag riktigt nöjd med. Men det var inte helt lätt att dela tårtbottnen. Sen tyckte jag att det var lättare att göra rosorna i marsipan än i sockerpasta. Det kan också bero på att jag använde två olika tekniker och att sockerpastan kavlade jag ut med florsocker som gjorde att den hade svårt att fästa sig med varandra och marsipanen kavlade jag ut med plastfolie mellan bänk och marsipan och kavel och marsipan. Det kan jag verkligen rekommendera. Smakmässigt gjorde sig prinsesstårtan bättre då chokladtårtan blev för mastig på ett kalas.

Nu blir det att vila lite innan sovdags för imorgon ska jag öppna fast jag skulle vara ledig, men det funkade att jobba extra och jag kommer vara borta en hel del i maj från jobbet så det är lika bra att passa på att jobba lite.

Live long and prosper

3 kommentarer:

 1. Riktigt gott blev det, bra jobbat!
  Fick order att hälsa från en kompis att muffinsarna var jätte goda! :D

  SvaraRadera
 2. Tack Snälla och Söta Madde för att du bakade så gott bröd och tårtor till våra "Gubbar" som fyllde år!
  Allt var så gott och Tårtdekorationerna så vackra!
  Det bor nog en liten "Konditor" i dig!

  Kram Ann-Britt

  SvaraRadera
 3. Oj vilka smaskiga tårtor det ser ut att vara!
  Jättefina dessutom!
  Kram

  SvaraRadera