torsdag 15 december 2011

Julgodis

Nu har jag äntligen kommit igång med julbaket, först ut blev chokladtryffel med creme fraishe. Mycket enkla att göra och goda med för den delen (fast inget slår egengjord marknadsnougat).
Jag och spritsaren är sedan förr väldigt mycket ovänner om inte tom dödsfiender, men jag tänkte att jag skulle ge den en ny chans och det gjorde jag rätt i. Alla blev inte perfekta men med lite träning fick jag till några stycken som jag blev riktigt nöjd över. Eftersom de var så lätta så bjuder jag på receptet som kommer från Vinterns söta, samma bok som "cookie in a jar" var med i. Boken har jag lånat av Therese som dessutom glömde den sist hon var här så jag får njuta av den lite till.

Recept

200 g mörk choklad (60-70%)
50 g smör
1½ dl creme fraishe
1 msk honung

Smält choklad och smör över ett vattenbad. När det är klart rör i creme fraishe och honung. Låt det sedan svalna. Spritsa sen ut smeten i knäckformar gjorda av aluminium. Sen ska det stelna i kylen. Lätt som en plätt.

Dessa kommer jag garanterat att göra igen då det gick fort och krävdes lite fokus, att göra första delen med ett barn på armen var inga större problem.

2 kommentarer:

 1. Lät som ett bra recept. Tror du att dom klarar sig i kylen ett tag? Kan du maila mig receptet på mintkyssar som är med i boken...? Tänkte jag skulle vara lite förberedande jag med :)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Måste nog testa detta recept! De låter väldigt goda.
  Tycker du ska vara mer än nöjd över dem, de ser riktigt proffsiga ut!!
  Kramar

  SvaraRadera