torsdag 2 januari 2014

Krönika eller nåt

Det är ju nu som man ska sammanfatta året och jag ska försöka. Förra årets krönika var väldigt torftlig, men jag var nygravid och aptrött.

Men året började ju som gravid, det ville jag ju inte avslöja i förra årets krönika. Så årets första fem månader var jag trött och hade väldigt dåligt samvete för att jag inte orkade göra något med Alex. Det blev ju inte bättre av att jobba heltid och att hanen jobbade nästan dygnet runt. Så det blev mycket tårar och känslorna utanpå. Det jag ville göra mest var att ligga och stirra in i en vägg. Så om ni frågar mig så hände det inte ett dugg skojigt på hela våren och lägg sen till att det var kallt.

Sommaren blev desto bättre. Jag gjorde min sista jobbdag 30 maj, då gick jag först på semester och sen graviditetspeng som jag helt otroligt fick igenom från Försäkringskassan. Första månaden hemma var väl lite tuff eftersom Daniel fortfarande jobbade och eftersom jag hade semester kunde jag inte ha Alex på förskolan någonting. Men sen i juli gick Daniel på semester och var sen hemma till Julia kom till världen.

Vi hann med en hel del loppisar och auktioner. Bla var vi till Värmland på loppisturné. Husvagn hade vi med så vi kunde övernatta. Det blev även några besök till Sixtorp utanför Mullhyttan för lite bad då sommaren var varm. Tyvärr kunde jag inte njuta av värmen, att vara gravid i sommarvärme var jobbigare än vad jag trodde. Men så var det ju en väldigt varm sommar. Så jag känner mig lite snuvad på denna kanonsommar. Askersund fick sig också ett besök och Childrens upptäckarhus i Hallsberg. Annars var vi rätt dåliga på att göra roliga barnsaker med Alex. Men jag tror inte han sörjer så mycket för det. Han fick ett väldigt långt sommarlov och vi la krutet på att umgås med folk. Så hemma själva var vi ju inte alltför mycket dagar. Sommaren bjöd även på lite födelsedagsfester och på vissa av dem var det surt att vara preggo men det var ju skönt att vara ledig så jag kunde följa med. Annars brukar jag alltid få tacka nej till en hel del skoj på sommaren för att jag jobbar.Sen den 4 september föddes lilla Julia och det gick faktiskt ganska smärtfritt om man kan kalla en förlossning för smärtfri. Sen har det bara rullat på med dagislämningar och hämtningar, öppna förskolan, kalas, umgås med vänner och så kom julen med alla dess förberedelser och så försvann den lika fort.

Efter att ha haft en graviditet med humörsvängningar osv så har hösten var väldigt harmonisk. Visst har jag varit trött periodvis, men så bra som jag har mått har jag nog aldrig gjort, har mest njutit av våra två underbara barn. Sen började jag med p-piller och var återigen i stirra in i väggen humör. Så det var bara att sluta med dem.

Vad som händer 2014 återstår att se. Men någon graviditet lär det inte bli. Förhoppningsvis så blir det ett jobbyte (ska bara orka söka jobb). Sen kommer det att bli ett snålt år då jag tar ut färre föräldradagar så vi kan vara hemma längre med Julia. För jag vill inte sätta henne på dagis förrän om ett år och det kommer inte att funka att lämna henne hos farmor som vi gjorde med Alex. Jag har ingen lust att lämna barn på två ställen om jag inte måste.

Gott nytt år

2 kommentarer:

 1. Spännande läsning, ni har alltid så många bollar i luften. God fortsättning på hela familjen och stor kram!

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Jag jobbar med uppsökande kundtjänst för AFA Försäkring och såg att du skriver att du är föräldraledig.

  Du kan ha rätt till en försäkring som ökar pensionsinbetalningen under föräldraledigheten om du är privatanställd arbetare på en arbetsplats som har kollektivavtal (och 90% av alla anställda i Sverige täcks av kollektivavtal).

  Här kan du läsa mer om vår föräldraförsäkring: www.afaforsakring.se/foraldraforsakring

  Ring oss på 0771-88 00 99 mellan 8-17 på vardagar så kan vi hjälpa dig vidare.

  Vill du veta mer om uppsökande kundtjänst och hur vi hittade dig kan du läsa det här:
  www.afaforsakring.se/uppsokande_kundtjanst

  Vänliga hälsningar
  Gustav
  AFA Försäkring

  SvaraRadera