måndag 6 maj 2013

Kladdkaka


Igår hade vi lite försenat födelsedagsbesök här hemma så då passade jag på att bjuda på kladdkaka som är enkelt och smidigt att göra. Detta recept vet jag att min mamma fick av en bekant för kanske 20-25 år sen och det jag använt mig av genom åren och även om jag ibland har testat andra recept så är det alltid denna jag göra igen. Så nu tänkte jag dela med mig av receptet och sen lite tips för att få den perfekta kladdkakan.

4 ägg
6 dl socker
2 tsk vanljsocker
2 krm salt
8 msk kakao
3 dl vetemjöl
2 dl smält smör/margarin

Blanda ner allt i en bunke och rör med en sked till en jämn smet. Gräddas i ugnen i en form med löstagbara kanter som är 24 cm i diameter på 175 grader ca 25min. Ska man äta kakan redan efter nån timme bör den vara inne lite längre och vara ganska fast när man tar ut den. Dock blir den inte som bäst då. För bäst resultat ska den dallra när man tar ut den och sen äter man den dagen efter, för då har den dragit till sig och smakerna kommer till sin rätta och då har även kanterna hunnit bli lite knäckiga och det är en ganska hård skorpa på kakan och sen jättekladdigt (utan att rinna) inuti. Till sist så ska denna kaka absolut inte vispas med elvisp för då blir det bara sockerkaka av det hela fick jag lära mig av en vän från gymnasietiden och eftersom hon gick Hotell och restaurang så lyssnade jag och det är jag tacksam för idag.

Nu ska jag förbereda lite inlägg för resten av veckan då det kommer vara fullt upp med läkarbesök (ska på återbesök hos handkirurgen med Alex imorgon), sen umgänge med grannen och sen jobba dagtid. Så det är lika bra att fixa nu när Plutt sover och jag borde sova, men bloggen går väl före sömnen??

Bazinga


1 kommentar:

  1. Bloggen före allt :-) Jag har nya påslakan till sängen nu, det blev hur fint som helst!! Så fina!! Elisia ville också ha och jag vill ha till gästrummet med.

    SvaraRadera