onsdag 10 april 2013

Ultraljud


Igår var vi till USÖ för att göra rutinultraljudet i v 20. Det gick bra, barnet levde i magen och hade alla lemmar där de skulle vara och vi tog INTE reda på vilket kön barnet har så nu behöver ni inte fråga om det. Vi fick även ett nytt förlossningsdatum, den 31 augusti är det lilla barnet beräknat. Däremot har inte det lilla barnet i magen fått något arbetsnamn. Alex hette ju Baltazar i magen, detta barn är namnlöst. Det har liksom inte dykt upp något passande så då får det vara.

Annars på tal om det där med att ta reda på könet på barnet, för mig är det helt ointressant om det blir en flicka eller pojke. Men vad folk är nyfikna på om man tagit reda på det. För så fort det blev officiellt att vi skulle ha ett barn till så började folk fråga om vi tagit reda på könet och nej det hade vi inte eftersom vi inte hade gjort det ultraljudet och vi skulle inte göra det heller. Jag kommer ihåg förra gången när jag var höggravid, då frågade gäster på jobbet om jag tagit reda på könet och det tycker jag är oförskämt rakt upp och ned, händer det denna gång så tänker jag snäsa till att det har de inte med att göra. Sen om folk man känner frågar kan man väl ta, men det blir lite tjatigt efter ett tag när det bara handlar om det. Sen vet jag ju med mig att jag också har frågat vänner och bekanta om könet, men jag försöker numera undvika det eftersom jag själv blir lite småsur när folk frågar.

Bazinga

1 kommentar:

  1. På hotellet frågade var och varannan gäst om vi tagit reda på könet, både under denna graviditet och den förra. Första gången tog vi inte reda på det, men det gjorde vi nu den andra... fast folk hade lika mycket frågor om allt ändå ;) Den jag tyckte mest illa om var en man som gled förbi receptionsdisken och sa "då vet jag vad du har gjort för x antal mån sedan...hehe". Nähä!? Säger du det?
    Du får fundera ut några kvicka repliker att kontra med! Skönt att allt såg bra ut iallafall!

    SvaraRadera